Maandag 28 maart de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz

Na een online editie in 2021 vindt de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz op 28 maart weer live plaats. Het Wapen van Utrecht in Sint Jansklooster is de plek waar de verschillende teams met elkaar strijden om de eeuwige roem.

De Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz is een fijne avond uit, waarin het draait om de verschillende dialecten die de gemeente rijk is, maar zeker ook om de gezelligheid.

Met name onder kinderen en jongeren loopt het aantal dat dialect spreekt sterk terug. De waardering voor dialect lijkt overigens steeds groter te worden; het is niet langer uit den boze om op radio en televisie dialect te spreken.

Jannes Mulder leest de tekst voor met allerlei uitdrukkingen in het dialect uit één van de steden uit Steenwijkerland (bv. Steenwijk, Kuinre, Vollenhove, Blokzijl, Giethoorn). Het verhaal is geschreven door George Huisman, Janet Marinus en Frouk Alice Weijs. Wethouder Marcel Scheringa is naast Janet en George het derde lid van de deskundige jury.

Deelname is gratis. U kunt met een team meedoen (bv. een vereniging, bedrijf, familie of een vriendengroep), maar alleen deelnemen is ook mogelijk. Opgeven kan door een e-mail te sturen aan info@schrijversfestival.nl. Wij ontvangen dan graag uw teamnaam, het aantal personen waaruit uw team bestaat en het e-mailadres van de contactpersoon.