Marjan Berk

Marjan Berk

Marjan Berk was vele jaren werkzaam in de wereld van cabaret, musical, radio, toneel en televisie, eerst als actrice, later als scenariste. In 1980 debuteerde ze met Het bezuinigingskookboek dat ze samen met Jeroen Krabbé maakte. Een jaar later verscheen het jeugdboek Berend’s binnenwereld en haar eerste roman, Nooit meer slank. Hierna breidde ze haar oeuvre uit met meer dan veertig titels in verschillende genres.
Berks stijl is lichtvoetig en humoristisch: ze maakt vrolijke literatuur, vaak geïnspireerd door haar eigen ervaringen. De romantrilogie Toen de wereld jong was (2002), Naar het Zuiden! (2004) en Te laat voor de lobelia’s (2005) werd geloofd om de leesbare en soepele stijl, ondanks serieuze thematiek als seksualiteit, ouderdom en de dood.

Marjan Berk bleef ook actief als scenariste en had onder andere veel succes met de tv-serie Vrouwenvleugel, die in 1994 bekroond werd met de Gouden Televizier-ring. Verder schreef zij een aantal jeugdboeken, waaronder Geesje Zoet en de tovertimmerkist (1996) en Een tijger in de tuin (2001). Haar recente boek Madonnakindje verscheen in 2015 en is een biografische schets over Catharina van Rennes, een vrijgevochten zangpedagoge en componiste die tot driemaal toe als dirigente voor het Amsterdams Concertgebouworkest stond.

Marjan Berk is ook bekend van haar werk als columniste voor onder andere Margriet en het Algemeen Dagblad.

 

Zondag 10 maart 2024 – aanvang 15.00 uur – Dyka Vestzaktheater –  Rabo Theater De Meenthe, Steenwijk

Reserveren