Sonny Boy

Van de makers van ‘Ma’ en ‘Nu ik je zie’

In 2024 bestaat het boek Sonny Boy 20 jaar, er zijn ruim 600.000 exemplaren van het boek verkocht in Nederland. Het boek is in allerlei talen vertaald en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en won de Littéraire Witte Prijs, de M.J. Brusseprijs en de Gouden Ganzenveer.

Solo Stories brengt ‘Sonny Boy’ naar het theater.
Gespeeld door Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge).
Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Op zijn 14de werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

 

Donderdag 4 april 2024 – aanvang 20.00 uur – Rabo Theater De Meenthe, Steenwijk

Reserveren