Maandag 4 maart de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz

De Ploats in Blokzijl is de nieuwe locatie waar maandagavond 4 maart 2024 om 20.00 uur tijdens het Schrijversfestival Steenwijk e.o. de jaarlijkse Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz zal plaatsvinden.

De Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz is een fijne avond uit, waarin het draait om de verschillende dialecten die de gemeente rijk is, maar zeker ook om de gezelligheid. Deelname is gratis. Men kan met een team meedoen (bv. een vereniging, bedrijf, familie of een vriendengroep), maar alleen deelnemen is ook mogelijk. Aan de quiz doen elk jaar ca. 110 personen mee.

Door het plotselinge overlijden van George Huisman eerder dit jaar kwam er met het verhaal ‘De onbekende weldoener’ een einde van een serie dialectverhalen, die hij vanaf 2014 voor de dialectquiz produceerde. Als herinnering aan de schrijver werd de George Huisman wisselbokaal gemaakt die jaarlijks van eigenaar zal wisselen. Onlangs werd de eerste beker uitgereikt aan de winnaars van de taalquiz 2023 “De Weteringers”.

Deelname is gratis. U kunt met een team meedoen (bv. een vereniging, bedrijf, familie of een vriendengroep), maar alleen deelnemen is ook mogelijk. Opgeven kan door een e-mail te sturen aan info@schrijversfestival.nl. Wij ontvangen dan graag uw teamnaam, het aantal personen waaruit uw team bestaat en het e-mailadres van de contactpersoon.

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden, we zitten helemaal vol!