Dieuwertje Blok

Dieuwertje Blok n.a.v. haar zojuist verschenen boek

Dieuwertje Blok begint in 1980 haar televisiecarrière als omroepster bij de KRO. Ze presenteert voor de KRO de televisieprogramma’s Sport op Maandag en KRO’s Middageditie en op radio het programma Goal. Vervolgens werkt ze voor de VARA, de NOT, RTL Veronique, AT5 en de KRO.
Sinds 2001 is ze het gezicht van het Sinterklaasjournaal (“de leukste baan van Nederland”) en sinds 2003 presenteert ze ook de intocht van Sinterklaas. Haar radiowerk neemt in de loop van de jaren steeds meer toe, zo is ze presentator van NTR Podium: een wekelijks programma over klassieke muziek en dans.
Nu debuteert ze als schrijfster met een ontroerende ontdekkingstocht door het oorlogsverleden en -dagboek van haar Joodse moeder. Haar boek heet Dragelijke Lichtheid.
‘Henny Gazan, mijn moeder, was zeventien toen de oorlog uitbrak en zat tweeënhalf jaar ondergedoken. Tweeënhalf jaar kon ze niet naar buiten en moest ze zich zelfs af en toe een avond in een kast verstoppen……..Mijn moeder wist daardoor als geen ander wat vrijheid betekende. En ze koos er echt voor om niet te haten, ze keerde zich niet van de wereld.’
In haar boek puzzelt Dieuwertje het leven van Henny, en alle jongeren die ze ontmoette, bij elkaar en schetst daarmee het ontroerende portret van een bijna verdwenen generatie. (bron: Bruna).

 

Donderdag 30 maart 2023 – aanvang 20.15 uur – Vermaning ’t Lam, Blokzijl

Reserveren