Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz

 

Eethuys De Steen in Willemsoord is de plek voor de De Steenwijkerlandse Taal- en kennisquiz 2023. Op deze plek strijden verschillende teams met elkaar om de eeuwige roem
De Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz is een fijne avond uit, waarin het draait om de verschillende dialecten die de gemeente rijk is, maar zeker ook om de gezelligheid.

Met name onder kinderen en jongeren loopt het aantal dat dialect spreekt sterk terug. De waardering voor dialect lijkt overigens steeds groter te worden; het is niet langer uit den boze om op radio en televisie dialect te spreken.

Jannes Mulder leest de tekst voor met allerlei uitdrukkingen in het dialect uit één van de steden uit Steenwijkerland (bv. Steenwijk, Kuinre, Vollenhove, Blokzijl, Giethoorn). Het verhaal is geschreven door George Huisman, Janet Marinus en Frouk-Alice Weijs. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen.

Woensdag 1 maart 2023 – 20:00 – Eethuys de Steen – Willemsoord

Deelname is gratis. U kunt met een team meedoen (bv. een vereniging, bedrijf, familie of een vriendengroep), maar alleen deelnemen is ook mogelijk. Opgeven kan door een e-mail te sturen aan info@schrijversfestival.nl. Wij ontvangen dan graag uw teamnaam, het aantal personen waaruit uw team bestaat en het e-mailadres van de contactpersoon.